Hur äter man aprikoskärnor?

färsk aprikoser

Den största mängden kärnor som bör tas per timme är 5-6 st. Detta motsvarar ca 1 ½ tsk malda kärnor. Kärnor ska inte sväljas hela utan bör tuggas eller malas. Eftersom de är bittra i smaken går det bra att strö de malda kärnorna på mat eller blanda i en dryck, tex äppeljuice.

I förebyggande syfte bör man ta en portion aprikoskärnor på morgonen och en på kvällen. För de som har är det en bra idé för att successivt (långsamt) öka antalet kärnor. Kärnorna är väldigt effektiva och eftersom toxiner utsöndras ur kroppen är det viktigt att dricka mycket vatten.

Det är också bra att ha lite mat i magen om man äter stora mängder kärnor eller annan mat med mycket vitamin B-17. När vitaminet neutraliserar beta-glucosidase i saliv, mage och tarmar kan vissa människor få yrsel. Vissa människor tycker att kärnorna botar förstoppning! Om detta skapar ett problem åt andra hållet så regleras detta vanligtvis inom kort.

Sammanfattning: Ät 1 ½ tsk malda kärnor eller 5-6 hela – sex till tio gånger per dag, med minst en timme mellan varje gång. Kom ihåg att öka gradvis.

Vissa människor har framgångsrikt behandlat sig själva bara genom att äta aprikoskärnor. Men det kan vara lämpligt att överväga en mer koncentrerad form av vitamin B-17 för att bekämpa cancer som är långt gången och sprider sig.